Despre mine

Fotografia mea
Bucuresti, Romania
-Universitatea de Arte Bucuresti(UNARTE), Facultatea de Arte Plastice, sectia Foto-Video. -Universitatea Hyperion, Facultatea de Jurnalism. Pasiuni: Fotografia-Cinematografia-Teatrul.

luni, 14 iunie 2010

" Trianonul Nababului" Expozitie de fotografie






Expozitie de fotografie Stefan Stoica – castigator al locului al III-lea la Inspired – Photography 2009

Miercuri, 23 iunie 2010, ora 19.30, la Anaid Art Gallery din Bucuresti, va avea loc vernisajul expozitiei “Trianonul Nababului”. Expozitia reprezinta premiul acordat castigatorului locului al III-lea la Inspired – Photography 2009, Stefan Stoica, premiat de asemenea cu echipamente foto oferite de Dynaphos si un curs la Scoala de Fotografie din Sibiu.

Proiectul “Trianonul Nababului” consta intr-un studiu fotografic asupra degradarii Palatului Cantacuzino de la Floresti si reprezinta lucrarea finala cu care Stefan va absolvi in aceasta vara Universitatea Nationala de Arte, sectia Foto-Video.

Premiul acordat de Inspired reprezinta pentru Stefan primul vernisaj personal, fotograful participand pana acum la trei expozitii colective: “Hai la tara!” de la Centrul Cultural “Reduta” Brasov, “ De langa noi…”gazduita de ceainaria Serendipity si “Frumusetea gestului marunt” – expozitie in scop caritabil de la Palatul National al Copiilor din Bucuresti.

Expozitia include 12 fotografii inscenate (staged photography), filmul de making of si elemente de vestimentatie si decor care au fost confectionate special pentru acest proiect. Fiecare cadru ilustreaza cate un moment decisiv din istoria degradarii palatului. Starea deteriorata a palatului constituie laitmotivul seriei, având rolul de a realiza un contrast intre prezentul ilustrat de personaje şi prezentul ilustrat de palat (prezentul privitorului).

Fotografiile au marimea 100x75 cm si au fost executate pe canvas, cu sprijinul Mons Medius Investments.

Juriul Inspired – Photography 2009 a avut urmatoarea componenta:

Alex Galmeanu, Fotograf

Alexandru Matusciac, Castigator Inspired – Fashion Photo 2008

Amarjit Sidhu, Fotograf

Ciprian Strugariu, Dynaphos

Cornel Lazia, Fotograf

Cosmin Gogu, Fotograf

Daniel Baltat, Prof. Univ., Facultatea de Jurnalism, Universitatea “Lucian Blaga”, Sibiu

David Carol, Prof. Univ. Dr., Facultatea de Arte si Design, Universitatea de Vest, Timisoara

Feleki Karoly, Conf. Univ. Dr., Facultatea de Arte Plastice, Universitatea de Arta si Design, Cluj Napoca

Florin Toader, Lect. Univ. Drd., Univ. Hyperion Bucuresti, Facultatea de Arte

Giuliano Bekor, Fotograf

Harris Wallmen, Redactor Sef Photo Magazin

Ionut Staicu, Fotograf

Simion Buia, Fotograf

Victor Velculescu, Lect., Facultatea de Arte Plastice, UNArte, Bucuresti

Parteneri ai vernisajului “Trianonul Nababului”: Anaid Art Gallery, Mons Medius Investments.

Cu sprijinul: Foto Factory, Teatrul National Bucuresti si Universitatea Nationala de Arte Bucuresti.

Inspired – Concurs de Idei continua sa sustina si sa promoveze viitorul profesional al tinerilor talentati si in acest an, sectiunea dedicata fotografiei fiind deja la a patra editie.

Inspired – Photography constituie o rampa de lansare pentru cei care vor sa-si faca o cariera in fotografie si ii sustine pe acestia in demersul lor. Oferirea de expozitii ca premii pentru castigatorii sectiunii Photo constituie deja o traditie Inspired si este in acord cu principiul INSPIRED, de a ajuta tinerii sa-si fructifice potentialul si sa devina buni profesionisti.

INSPIRED se pregateste acum de cea de-a patra editie, care va avea loc in octombrie 2010 si va veni cu 3 noi sectiuni de concurs (design de obiect, design interior si animatie), alaturi de sectiunile deja existente (design vestimentar, fotografie de moda, arhitectura, design grafic, design de accesorii si dramaturgie).

INSPIRED este un concurs de idei ce se desfasoara online (www.concurs-inspired.ro).

Contact:
Roxana Ionescu
PR Officer
[Email] roxana punct ionescu at mmg punct ro





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate